Център за правна помощ – Глас в България

Мисията на Центъра за правна помощ – Глас в България е да популяризира правата на мигрантите, бежанците и търсещите убежище на територията на България чрез правна помощ и застъпничество.От 2009 г. насам организацията насърчава постепенната законодателна реформа и повишава осведомеността в областта на убежището, миграцията и интеграцията. Тя също така активно се занимава със защитата на основните човешки права на мигрантите и представителството включва ежеседмични посещения в приемния център в Бусманци.

Как може да ви помогне

Правна помощ

Центърът е една от малкото организации в България, предлагащи безплатна правна помощ на мигранти и бежанци.Работата му включва пряко административно представителство по отделни случаи на търсещи убежище мигранти и бежанци пред административните органи и съдилищата на територията на България и Европа.

Безплатни консултации:

Налични са от 10:30 до 14:30 ч. всеки вторник. Вижте информацията за връзка по-долу.

Изпратете спешен сигнал:

Свържете се спешно с центъра, ако видите или преживели нарушение на правата на мигрантите или сте застрашени от депортиране, задържане или друго.

Дейности

  • Правна помощ: Организацията предоставя безплатни правни консултации на търсещи убежище, бежанци и мигранти, както и юридическо представителство в административни и съдебни процедури на национално и европейско ниво.
  • Кампании за застъпничество: Правителствата и европейските лидери не успяват да се справят с бежанската криза, без да нарушават основните европейски ценности като правата на човека, достойнството и върховенството на закона.
  • Изследвания и публикации: Организацията провежда изследвания и мониторинг в подкрепа на своите застъпнически инициативи, участва в национални, регионални и европейски мрежи.

Повече информация и контакти

https://www.centerforlegalaid.com/
+359 2 9810779
voiceinbulgaria@gmail.com
 
Център за правна помощ – Глас в България
ул. "Триадица" 5Б, офис 226
1000 София
България

Този сайт използва бисквитки. Научете повече

×