Как може да ви помогне

Онлайн чат и телефонна линия

В чата можете да получавате анонимна и поверителна подкрепа всеки ден от 20:00 до 23:00 вечерта. През останалата част от деня можете да оставите съобщение. Ако предпочитате да говорите по телефона, вместо да пишете, можете да се обадите на +359 800 900 18 всяка сряда от 17:00 до 20:00 часа.

Група за взаимопомощ

Можете също така да се присъедините към групата за взаимопомощ (засега само в София) за млади ЛГБТИ хора, които преминават или вече са преминали процеса на приемане на сексуалната си ориентация или полова идентичност.Основната цел на групите е членовете (не повече от 8) да се срещат в регулирано време и да обсъждат опита си, да споделят идеи и да си оказват емоционална подкрепа един на друг. Срещите се провеждат от обучен фасилитатор .Сингъл степ също работи с мрежа от обучени психолози, запознати с опита на ЛГБТИ хората.

Дейности

  • Онлайн чат всеки ден от 20:00 до 23:00 часа за въпроси, подкрепа и кризисна интервенция за ЛГБТИ младежи, техните семейства, приятели и съюзници. Няма значение дали имате конкретен въпрос или се нуждаете само от някого, с когото да говорите.
  • Линия за помощ за ЛГБТИ лица или родители всяка сряда между 17 и 20 часа. Всеки разговор е свободен, анонимен и поверителен.
  • Подкрепящи групи за ЛГБТИ младежи, които вече са приели или са в процес на приемане на сексуалната си ориентация и полова идентичност. 
  • Ресурси за родители на ЛГБТИ хора.

Повече информация и контакти

предмети на обсъждане

Този сайт използва бисквитки. Научете повече

×