Работа, религия и дейности

Докато сте в затвора, трябва да имате възможност да водите живот, възможно най-близък до живота на свобода. Това означава, че трябва да ви бъдат осигурени достатъчно ежедневни дейности, включително възможността да практикувате вашата религия, да учите, да работите и да спортувате.

Основни дейности

Трябва да се гарантират някои минимални основни дейности, като ежедневни физически упражнения на открито или практикуването на основни религиозни ритуали. Въпреки това, степента, до която трябва да се предоставят други дейности, зависи от наличните ресурси и от вашия режим в затвора.

Основни дейности и човешки права

Липсата на ежедневни дейности, в комбинация с други неадекватни условия, може да доведе до физическо и психическо влошаване и може да наруши забраната за нечовешко или унизително отношение. Невъзможността да практикувате религията си може да наруши свободата ви на вероизповедание. 

За този раздел

Този раздел на ръководството ще обясни вашите права на образование, работа, физически упражнения на открито и правото да практикувате религията си и степента, до която би трябвало да можете да ползвате тези права в затвора.

Този сайт използва бисквитки. Научете повече

×